Hjælp
 

Ordrefaser

Modulet Ordrefaser er et planlægningsværktøj, der kan være med til at skabe et overblik over en ordre ved at dele denne op i forskellige faser. Hvilke faser en ordre består af defineres af virksomheden, og disse vil blive vist i en Fasekalender. I Fasekalenderen får du bl.a. mulighed for at danne dig et overblik over, hvor mange procent af den tilgængelige kapacitet, der vil være i brug samt tidsforbruget og hvor mange mand, der arbejder i en given fase.

Konfiguration af Ordrefaser

For at komme i gang med Ordrefaser kræver det en kort konfiguration.

 1. Klik i Funktionsmenuen til venstre på Indstillinger og dernæst Konfiguration. Vælg Ordrefaser i Listen.
 2. Markér øverst i boksen Brug ordrefaser og nederst i Tillad ordrefaser for at bruge ordrefaser.
 3. Du kan nu tilføje og ændre ordrefaser ved at udfylde følgende:
  • Navn: Fasens navn
  • Farve og ikon: Visning af fasen
  • Mand pr. dag: Hvor mange mand, der kan være i gang med en fase pr. dag.
  • Timer pr. dag pr. mand: Hvor mange timer hver mand kan være i gang med en fase pr. dag.
  • Operation: Hentes fra timeregistrering i konfigurationen, således at man ved timeregistrering kan angive hvilken fase, der registreres på.
 4. Derudover er det også muligt at tilføje Ekstra felter med anden relevant information.
 5. Når du har oprettet de faser, der skal bruges, skal du i Funktionsmenuen til venstre klikke på Ordre og her vælge fanen Faser. Her skal du klikke på + Tilføj alle ordrefaser.
 6. Du vil nu kunne se de faser, der er oprettet i konfigurationen. De faser, som der ikke er brug for, kan efterfølgende slettes. Desuden kan du ved at klikke på blyanten til venstre tilføje eller ændre oplysninger om hver enkelt fase. Når du har angivet et start- og sluttidspunkt samt estimeret total tid, vil fasen blive vist i Fasekalenderen, som du finder i Listen til venstre.
 7. I Fasekalenderen kan du se en oversigt over de forskellige Ordrefaser. Her kan du også se en oversigt over hvor mange procent af den tilgængelige kapacitet, der er i brug og tidsforbruget for de enkelte faser.
 8. Det er desuden også muligt at vælge hvilken periode, der ønskes vist og at printe Fasekalenderen.

 
Tilbage til support